Powered by Jasper Roberts - Blog

Tentaplugg & coca cola light


Tentaångest råder och trött är jag så därför gick jag och köpte en stor coca cola light. Dåligt samvete fick jag på köpet, usch jag dricker så otroligt mycket coca cola nu för tiden! Ni vet, jag pluggar ju till tandhygienist och socker och syra är ju båda dåliga för tänderna. Nu dricker jag ju light så det blir inget socker som får kariesbakterier att jubla men däremot är det ju syra i den. Erosioner är en annan fiende men det löser jag ikväll med att dricka med sugrör. Suck, inte lika gott men jag vill ju ha min emalj kvar!
1 Josefin:

skriven

Men när det är tentaplugg så förtjänar man lite Cola tycker jag. Man kämpar ju på så bra med pluggandet och om Cola kan hjälpa en att orka lite till så är det värt det. :)

2 gotteochvi♥:

skriven

jag är så glad att jag nästan aldrig dricker läsk! fast ibland måste man ju få unna sig det, om man gillar läsk såklart!

3 Anonym:

skriven

coca cola är räddaren i nöden!

4 Cathrine:

skriven

Äh! Någon gång får man väl unna sig! Drick utan sugrör om det är godare. Och man ska inte överanalysera. Förstår att du tänker mycket på sånt med tanke på din utbildning, att syra är dåligt för tänderna, men i vilka mängder? Måste väl krävas en del för erosioner? Dock kan det ju va som för min pojkvän som har erosioner utan att äta något med syra.

5 aklara:

skriven

Jag känner igen det där. Tenta brukar innebära en massa Cola och kaffe. Vilken fin blogg du har! Hittade hit genom annwii. Har du lust att vara med och tävla om ett Baglady halsband är det bara att kika in på min blogg. Ha en trevlig helg!

6 Therez:

skriven

♥ Josefin

Så sant så sant, men det har nästan blivit varje dag nu och det är inte bra. Hi hi.



♥ Gotteochvi

Alltså för ett år sedan drack jag ALDRIG läsk. Det hände väl bar anågon gång per år och mest när jag var utomlands eftersom Fantan är så god där. Hi hi. Nu verkar jag blivit beroende eller något. Usch måste sluta med detta!



♥ Ida

Hi hi, ja faktiskt!



♥ Cathrine

Absolut, det tycker jag med. Men som jag skrev här ovan så har det börjat bli varje dag och det är en riktigt dålig vana som måste bort. ;) Ja alltså det är det kontinuerliga intaget som är farligt. Som att ha en 2liters läsk hemma och gå och smådricka under en hel kväll. Det är antal intag som är den stora boven eftersom att varje gång man dricker läsk, juice, allt som är surt/syrligt så löser det upp emaljen kemiskt. För att motverka detta kan man skölja med fluor, dricka vatten m.m (inte borsta tänderna för då nöter man ner emaljen ännu mer eftersom den redan är "upplöst" på kemisk nivå och att gnugga på det med en borste är inte bra.) Men men summan av kardemumman så kan jag själv se på mina framtänder att de blivit lite mer "genomskinliga" vid kanterna och det är ju absolut inte bra så jag måste sluta med denna ovanan! ;)



♥ Aklara

Tack rara du! :D Detsamma!

Kommentera här:

Annonsera här »