Powered by Jasper Roberts - Blog

Mini guide - Barcelona

Har fått en hel del Barcelonafrågor och här kommer några små tips från mig om ni funderar på att åka dit.
 
Vi besökte Parc Güell en dag vilket jag tycker var mycket sevärd. Otroligt mysig park med en vacker mosoik i slutet. Det var väldigt mycket folk när vi var där men detta är gratis och som sagt en riktig upplevelse. Man kan även gå upp till en platå långt upp och blicka ut över hela Barcelona vilket var otroligt fint.
Matställen som jag verkligen rekomenderar är La Locanda som ligger på Carrer del Doctor Joaquim Pou, 4 vilket var bara ca 100 meter från Ohla hotel. De hade fantastiskt goda pizzor och tycker ni om Calzone så måste ni testa Gladiator där för den var himmelsk god. Sedan tycker jag man inte ska vara rädd att testa sig fram. Jag och älsklingen gick gärna dit lokalbefolkningen gick på små mysiga restauranger vid något gathörn eller i en smal gränd. Jag älskade maten i Barcelona och något jag tipsar om är - tapas och paella!
La Rambla är en känd gata med både butiker och en del marknadsstånd men vad jag tycker var allra mest intressant var saluhallen som ligger efter den gatan. Där hittar man verkligen allt (på både gott och ont, höll på att svimma när man gick till charkuteriavdelningen, huvva vad mycket läskigt det fanns). Ett måste är iallafall att köpa en färskpressad juice där för 1€. Underbart goda!
 
Barcelona Aquarium rekomenderas också varmt. Vi bokade biljetter dit via vårt hotell och slapp köa i flera timmar (kön var sjuuukt lång). Trevligt ställe med många vackra och mindra vackra fiskar, det fanns även pingviner, grodor och mycket mycket mer att spana på. Pris: ca 18€/person
 
Självklart måste ni även göra ett besök till något av stadens alla fiskspan! Vi valde Rufoo fishspa eftersom det fått så bra recensioner på nätet och vi håller självklart med de recensionerna! Mysiga lokaler, söt personal och bra priser. Pris: 15min fiskspa, underbens och fotmassage, pedikyr och målning av tånaglar kostade 35€.
 
Sagrada Familia är en plats många talar om när man nämner Barcelona. Vi gick förbi där efter besöket vid Parc Güell men det var allt. Fin och galen byggnad med jag kände inte för att köa i tusen år för att gå in och spana. Tyckte det räckte att se alla byggställningar utanför. De har tydligen byggt på den hur länge som helst och verkar aldrig bli klar. Då tycker jag hellre man kan gå förbi Catedral de Barcelona (bilderna ovan) som låg bakom vårt hotell. Otroligt vackert och helt gratis! Där kan man sitta på parkbänkar och lyssna på duktiga gatumusikanter och titta på den vackra arkitekturen medan man avnjuter en underbar yoghurtglass från Smöoy som ligger i närheten.
När det kommer till shopping så rekomenderar jag er att ta er till Passeig de Gràcia där alla lyxbutiker finns såsom Chanel, YSL, Louis Vuitton och många många fler. Längre ner mot La Rambla finns mycket bra shopping i form av Zara, Mango, H&M med flera och även en del gallerior. Zara är ett ställe jag rekomenderar eftersom priserna är så mycket billigare än i sverige! Vissa saker är faktiskt nästan halva priset!
1 ANNAWII:

skriven

Bra guide! Nästa gång ska vi hinna med ett besök i parken samt ett besök på ett fiskspa!! kram

Svar: Det tycker jag verkligen! :D Kram
Therez Hahlin

2 Emma:

skriven

Hallå där Therez :) Har en liten fråga. Lampan som ni har på erat sängbord, vad heter den? Jag vet att den är från Ikea och har utgått ur sortimentet :( Skulle behöva veta vad den heter så jag kan efterlysa den på blocket ;) Kram!

Svar: Hej hej! Tyvärr har jag ingen aning om vad den heter och jag försökte kolla nu om det stod något på den men jag har tagit bort alla lappar så tyvärr. :( Hoppas du finner den, du får googla runt lite så kanske du hittar! :) Kram
Therez Hahlin

3 Emma:

skriven

Okey, tack så jättemycket iallafall för att du tog dig tid att kolla och svara :)

Svar: Det var så lite så, hoppas du hittar dem!
Therez Hahlin

4 Matilde:

skriven

Nån gång! Ser underbart ut.

Svar: Det tycker jag! Jag vill absolut åka tillbaka! :)
Therez Hahlin

5 Nicki:

skriven

nu blir jag riktigt sugen på en resa till barcelona!

Svar: Jag med! Jag vill tillbaka! :D
Therez Hahlin

6 Vendela:

skriven

Ser underbart ut! Jag vill också åka till Barcelona!

Svar: Gör det! Barcelona är helt magiskt! :D
Therez Hahlin

7 Erica:

skriven

åh jag skulle vilja prova fiskspa! Såg du någon skillnad på fötterna efter??

Svar: Ja herregud. Mina fötter blev så himla lena! :D
Therez Hahlin

Kommentera här:

Annonsera här »