Powered by Jasper Roberts - Blog

Busy friday, busy weekend

Jisses så mycket jag har att stå i. Bloggen blir dessvärre lite lidande men jag är tillbaka som vanligt så snart vi flyttat klart. Jag jobbar ju hela dagarna och så fort jag kommer hem är det renovering i nya hemmet som gäller inpå småtimmarna och när jag väl är "hemma" somnar jag typ innan jag lagt huvudet på kudden. Ha ha! Vårt lilla gäst/bebisrum är helt klart och idag ska vi hugga in på köket och vårt sovrum och i morgon går flyttlasset med de stora sakerna. Vi har nästan flyttat alla småsaker vilket känns toppen! Det är sååå kul med renoveringen för det blir så sjukt fint!
Föresten så var vi på RUL tidigare i veckan och tråkigt nog fick vi en barnmorska som inte riktigt var för det här med att kolla kön så vi fick liksom inte riktigt veta även om vi ville men han nämnde tjej ändå i vårt tjat, men att det inte var något man kunde luta sig på. Allt såg iallafall jättebra ut med den lill* och det är ju det viktigaste! Vi har ju gått halva tiden nu vilket känns helt otroligt! Får se om jag är för nyfiken och bokar in ett UL på en privatklinik för att spana igen. Hi hi. Vad tycker ni om det här att spana innan vad det är?
1 Frida:

skriven

Vet inte riktigt om jag är för eller emot att ta reda på könet. Vi fick tvillingar och gick på ultraljud varje vecka så tillslut gick det inte att ta miste på vad det var för kön. Men hade jag fått en bebis hade jag nog velat bli överraskad på förlossningsdagen :)

2 Jennifer :

skriven

Vi har provat båda sätten. Med första tog vi inte reda på kön men med andra kollade vi kön. Jag personligen tyckte nog bättre om att veta innan (vi visste verkligen för vi har en fin UL-bild på hela paketet
😉 ). För mig är det nog stor grej när de har kommit ut och vi tyckte alla om att veta att det var en liten lillebror i magen. Vill ni gärna veta tycker jag absolut ni ska boka in ett provat senare, om inte annat får ni ju se bebisen igen 😊.

3 Anonym :

skriven

Jag jobbar själv inom yrket och vill bara säga att ibland är det jättesvårt att se, även för erfarna barnmorskor och förlossningsläkare.

Lycka till med resten av graviditeten oavsett! :)

4 Anonym :

skriven

Jag jobbar själv inom yrket och vill bara säga att ibland är det jättesvårt att se, även för erfarna barnmorskor och förlossningsläkare.

Lycka till med resten av graviditeten oavsett! :)

5 Cdot :

skriven

Så mycket roligare att INTE veta tyckte jag med båda graviditeter! :-) the old school way liksom. Men smaken är som baken :-)

Svar: Hi hi, ja det är ju det som är det bästa. Att man faktiskt får bestämma själv. Jag är för nyfiken helt enkelt för att inte försöka ta reda på i allafall. ;) Extra kul också att både jag och min fästman känner likadant. :)
Therez Hahlin

6 Anne-lee:

skriven

Jag skulle nog inte kunna låta bli att ta reda på könet om jag var gravid. Skulle vara sååå nyfiken :)

Svar: Hi hi, jaaa! :D
Therez Hahlin

7 Nina:

skriven

Klart man är nyfiken men vi sa redan innan vi blev gravida att vi inte skulle fråga på RUL vad det var för kön utan vänta med spänning till den stora dagen. Fick göra två extra UL då vår lilla låg åt fel håll och jag minns att jag nojade över att läkaren skulle försäga sig, särskilt då ett vändningsförsök skulle göras och det tittades läääänge på hur bäbisen låg i magen och reagerade på läkarens buffande. Vågade knappt titta på skärmen själv :P

8 jo:

skriven

Tycker att det borde vara ditt val om du vill veta eller inte, inte någon barnmorska.

9 BECCA- Mode och vardag!:

skriven

Vacker bild!

10 Hanna - Min vardag som trebarnsmamma:

skriven

Åh så härligt att allt ser bra ut. Jag är absolut för att ta reda på kön och tycker att det är upp till var och en hur man vill göra. Med Samuel och Alex ville vi inte veta men jag hade hela tiden en känsla av att det var en pojke både gångerna. Med Ida frågade vi på ultraljudet och hon trodde att det var en flicka men kunde inte garantera att det var det.

11 Johanna:

skriven

Så mycket härligt ni har att se fram emot! Jag är gravid i v 26 och vi bestämde tidigt att vi ville veta. Jag trodde sen dag 1 att det var en pojke så för mig blev det mest en bekräftelse när det nu visade sig att det verkar vara så :) för oss kändes det liksom mer "på riktigt" och vi kan liksom föreställa oss en verklig liten person på ett annat vis. Och får vi en tjej- ja då blir det en rolig överraskning! Huvudsaken är ju trots allt att allt går bra. Men kul att veta tycker jag :)

12 Fröken Idas fina ting- en pysselblogg:

skriven

Jag har alltid varit för nyfiken för att inte ta reda på könet. Det är ju liksom roligt att få veta så mycket som möjligt om lilla bebisen. Jag hade helt klart bokat in ett till ultraljud.

Vad skönt att allt var bra med er bebis!

Svar: Det kommer nog att bokas in ett nytt UL. ;)
Therez Hahlin

13 Elin:

skriven

Jag hade misstänkt att personen inte klarade av att bedöma ett ul om det låtit så vagt, jag hade nog bokat privatklinik pga det :-)

Svar: Ja precis eller så tycker den barnmorskan inte att det är så viktigt och säger så helt enkelt. Har nämligen en till som varit till samma och fått precis samma svar också. Hi hi.
Therez Hahlin

14 Eva :

skriven

I Västerbotten verkar dom va lite kinkig att säga könet på RUL. Men på extra UL som man kan få göra ibland (tillväxt & så) så brukar dom vara mer medgörlig. Vi fick inte heller veta könet på rul tråkigt nog. Men vi ska tillbaka i vecka 28 för att göra en koll av moderkaka + tillväxt och då hoppas vi på att få veta☺️👍 vi har kollat på dom 3 andra så jag vill veta denna gång också.

Svar: Alla mina vänner har då fått veta om jag vill men jag har en som varit till samma barnmorska och fick samma svar så det kanske är dennes inställning helt enkelt till det. Men jag ska nog boka in ett privat UL. :D
Therez Hahlin

15 Hanna:

skriven

Jag tycker att alla får göra som de själva vill! Jag är gravid i vecka 20 och vi fick veta/tog reda på kön på RUL...många som har åsikter om det! Som med allt annat när man är gravid! ;)

Svar: Hi hi, ja visst är det så. ;)
Therez Hahlin

16 Ulrika :

skriven

Den där kjolen är såå fin! Får jag bara fråga, är det den som finns på HMS' hemsida som har en ganska lång spets? Har du lagt upp den?

Svar: Det är inte samma kjol för denna köpte jag för några år sedan. Min har massa paljetter och den som finns på H&M har inte det.
Therez Hahlin

17 Sofia:

skriven

Hade nog sparat på det. Enligt mig är det lite tjusningen att inte veta.

Svar: Det är ju det som är så himla bra. Att man faktiskt kan och får bestämma själv! :D
Therez Hahlin

18 Sofia :

skriven

Hopaas vi får kika in lite hos er sen när det är klart!

Svar: Absolut! :D
Therez Hahlin

19 Henrietta:

skriven

Åh vad fin du är!

Svar: <3
Therez Hahlin

20 jeanette vallin:

skriven

Vi fick veta tre gånger att vi väntade en tjej, men tre veckor innan förlossningen visade det sig att det trots allt var en pojke i magen. Jag blev så ledsen och på något konstigt sätt besviken, kändes som att någon hade bytt ut barnet i magen. Inte att jag egentligen blev ledsen för en son, men där hade jag gått halva graviditeten och kallat bebisen vid tjejnamn, köpt "tjejkläder", osv. Hjärnan var inställd på något annat. Nu är det ju helt omöjligt att tänka sig att jag skulle fått en flicka! :) Skulle jag bli gravid någon gång igen så kommer jag inte att kolla, just för att det blev så förvirrat för mig när det blev fel. Hoppas du mår bra annars! Kram!

Svar: Jag kan inte låta bli så det kommer nog bli ett UL till. ;)
Therez Hahlin

21 Matilda:

skriven

Låt den lilla ha det som sin överraskning till förlossningen!
Jag väntar tvillingar (väldigt många ul) men har låtit könen vara bebisarnas lilla hemlis tills det är dags, såååå spännande!

22 Karolin:

skriven

Ååååh vad vacker. Kram

Svar: <3
Therez Hahlin

Kommentera här:

Annonsera här »