Powered by Jasper Roberts - Blog

Morning routine

Onsdag! Vi har just varit på BVC för läkarundersökning och andra vaccinationen. Allt såg bra ut och lillan har klivit lite över 7kg-strecket nu. Vaccinationen gick faktiskt ganska bra. Juni grät bara en liten stund (förra gången var hon ledsen ganska länge) men nu gick det fort över. Hon ligger just nu och sover och jag håller tummarna att hon inte blir lika hängig som hon blev förra gången då hon fick feber och yrade en del.
Här ovan ser ni förresten min morgonrutin just nu. Morgonsmoothie gjord på havremjölk och massor av blåbär! Just nu utesluter jag helt mjölk och det är inte det lättaste vill jag lova. Jag är ju laktoskänslig sedan innan så jag äter ju allt laktosfritt i vanliga fall eller tar en Lactrase om jag ska fuska någon gång men nu är det totalt mjölkförbud som gäller och detta pga att lillan har eksem som de tror kan ha ett samband med mjölkproteiner. Jag helammar ju fortfarande bortsett från att lillan får småsmaka lite ibland så därför måste jag helt utesluta mjölk till jag slutat med amningen. Men det ska nog gå bra, allt för mitt lilla hjärta.
1 Emma :

skriven

Tycker inte det är så fasligt svårt att utesluta mjölk helt :) det finns ju så mycket ute i kyldiskarna nu och tycker inte smakskillnaden blir så stor!

Svar: Jag tycker det är grymt svårt eftersom väldigt mycket innehåller mjölkpulver. :( Man måste lusläsa allt. Kanske är det också lite extra jobbigt när man under 32år inte behövt bry sig så mycket eller bara ta en lactrase om man åker bort eller ska på middag hos någon annan. Nu har jag ju inget sådant triumfkort att gå efter utan nu är det hel avhållning som gäller eftersom det inte bara är för min egen skull längre.
Therez.se

2 Joanna:

skriven

Jag tyckte det var jättesvårt, min dotter hade kolik och jag provade allt bland annat att utesluta allt med mjölk/ mjölkprotein, mjölkpulver osv... Tyckte det var svårt och jag tappade matlusten. Är ju en sak att bara äta laktosfritt, det funkar ju så bra med alla dagens produkter! :) men jag gjorde som dig, bet ihop för dottern skull, är ju bara en kortare tid så det går. För oss fingerade det dock inte, hon hade nog ont av andra orsaker. Men jag hoppas det funkar för er och att lillgummans eksem försvinner. :)

Svar: Tack rara du! Ja det är verkligen så mycket enklare med laktosfritt, men det går ju som tur är. I helgen testade jag att göra marängswisch på soyaprodukter och det blev faktiskt riktigt bra. :D
Therez.se

3 Sanna:

skriven

Har också provat att äta mjölkproteinfritt för att sonen fick eksem. De blev dock inte bättre av de så fick föra pricktest också som inte gav utslag för något som tur var så jag äter allt nu igen och hans eksem kommer och går. Barnläkaren vi träffat tror de är fukteksem (vissa) och väldigt torr hud. Så smörja mycket är de som gäller här hemma. Hoppas eksemen blir bättre oavsett som de är mjölken de beror på eller inte!

Svar: Men vad skönt att ni kunde utesluta det sedan. Jag hoppas detta är något som växer bort. Lillan har verkligen haft så sjukt mycket och nu är det nästan borta men jag vet inte om det har med mitt uteslutande av mjölk att göra eller kortisonkrämen som vi använder. Men det får vi veta senare när jag ska provocera med att äta mjölkprodukter igen.
Therez.se

4 Bebismamman:

skriven

Jag tyckte också det var jobbigt, hemma gick det bra men så fort en åt hos någon annan eller på restaurang blev det svårt. Jag har i samråd med lilltjejens allergiläkare nu börjat plocka in lite mjölkprodukter igen ich kan säga att smör, ost och choklad är det jag saknade mest!

Svar: Ja precis, det går ju lite bättre när man är hemma men så fort man ska på stan så blir det bekymmer. Åh jag saknar också ost, smör och choklad! Mest choklad! Hi hi.
Therez.se

Kommentera här:

Annonsera här »