Powered by Jasper Roberts - Blog

Roses in a box

Min önskning om sommarväder igår besannades utan tvekan idag då det blev upp emot härliga 25°! Hela familjen åkte in till stan för en mysig familjedag efter att jag varit på BVC för ännu en vägning av lillprinsen (han hade visst gått upp 200gr på två dagar, yey!). Vi har ätit lunch ute, fotat lite, strosat vid kajen, shoppat och innan vi åkte hem hann vi även med en smoothie! Yummy!
 
Igår var vi och hälsade på vänner som precis köpt och flyttat in i sitt hus! Åh så fint de fått det! Blev så avis och längtar ännu mer efter vårt hus nu! Vi hade med oss en present som jag knåpade ihop under dagen och den ser ni här ovan. Roses in a Box! Jag använde en glossybox som jag klätt med dekorplast med marmortryck och sedan arrangerade jag den med rosor och ett brett svart sidenband. Blev riktigt nöjd och måste göra en till mig själv någon dag. Jag tycker de är så himla fina och dessutom håller de rätt länge!
 
1 Anonym:

skriven

Så himla skönt att lille V gått upp!! Har lite samma problem här hemma med vår prins på fem veckor. Amningen funkade super med storebror men nu är det något som inte vill fungera riktigt. Om det är tekniken eller min mjölk:S Sitter och ammar hela tiden för hjärtat inte är nöjd annars. Blir ganska tufft i längden med storebror, antar att du känt av ungefär samma ångest där? Lyckades ni med bara amning eller fick ni mata till med tillägg nu? Vill inte ge upp amningen men vill ju göra det som är bäst för barnen samtidigt..

Iaf, lycka till med prinsen! Du verkar vara en fantastisk mamma:)

Svar: Precis sådär har det varit för mig med och när vi var på BVC andra gången efter födelse hade han gått ner i vikt vilket gjorde mig så ledsen. Vi satte in 20ml ersättning efter varje amningstillfälle eller när jag märker att han inte varit nöjd efter amning och direkt efter har jag dessutom pumpat ur mjölk efter han ammat för att stimulera till mer mjölk och nu sakta men säkert börjar det bli mer och mer vilket gjort att jag fasar ut ersättningen allt eftersom men har den ändå där som stöd ibland (det gör att jag kan slappna av lite också att veta att det finns). Det blir ju ett stressmoment mindre med en nöjd bebis. BM och jag diskuterade varför det kan ha blivit såhär och tror att det beror på stress, lite sömn och att jag ätit/druckit för dåligt. Det är ju som sagt mycket mer nu när man har två barn och ska hinna med allt och som du säger har man konstant ångest/dåligt samvete. Det blir en ond cirkel helt enkelt! Nu har jag sådan tur att min man är ledig varannan vecka så nu har jag fått ta sovmornar och fått massor av avlastning någon dag och det har gett resultat direkt.Tusen tack rara du och detsamma önskar jag dig! Försök att ta hjälp av närmaste om du kan så du får lite avlastning för då kanske det blir lite bättre om du gärna vill amma och det viktigaste av allt - ta hand om dig själv och ät ordentligt! <3
therez.se

2 Alexandra:

skriven

Är det något vatten till rosorna eller ställs de de i lådan rakt upp o ner :)
Tack för bra tips!

Svar: Jag har först plastat in insidan på lådan så den är "vattentät" och sedan har jag skurit till en oasis som jag sedan låter suga upp vatten. Därefter arrangerar jag blommorna och så fyller man på lite vatten varje dag i mitten sedan. :)
therez.se

3 Jennie:

skriven

Otroligt fin!

Svar: Tack!
therez.se

Kommentera här:

Annonsera här »