Powered by Jasper Roberts - Blog

Slutat amma

Tiden går så snabbt! Victor har redan hunnit bli 10 månader och snart har vi ingen liten bebis här hemma utan en ettåring! Som de flesta föräldrar så vill jag bara stanna tiden. Victor far fram som en liten virvelvind och älskar att få vara med. Tror inte det är långt borta att han går faktiskt! Han drar sig upp på allt och ikväll tog han ett steg själv för att ta en sak. Blev så himla chockad.
 
Snart börjar jag jobba igen och jag får faktiskt lite panik när jag tänker på det. Hade mer än gärna kunnat vara hemmafru, ha ha! Well well. Vi har slutat med amningen nu i alla fall. Kände att både jag och Victor behövde få sova på natten för det var bara då som han fortfarande ammade. Flera gånger per natt och ibland nästan hela nätter. Jag tror aldrig han var hungrig utan han ville bara ha närheten/mysa. Det blev några jobbiga nätter (3-4st) när vi bestämde oss för att sluta men sedan har det gått jättebra. T.om så bra att han sovit två HELA nätter själv i sin egen säng! Jag och älsklingen blev så förvånade i förrgår när vi vaknade klockan 06.00 av att Victor satt och jollrade i sin säng. Trodde först det var natt men icket! Likadant i morse men då vaknade han lite tidigare men han har fortfarande sovit hela natten i sin egen säng, utan att måsta komma till vår säng. Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte tycker det är speciellt jobbigt att han sover i samma säng, det är ju bara mysigt men kan alla i familjen bli lite mer piggare så är det värt det. Man kan ju gosa och kramas på morgonen istället! ♥ När slutade ni att amma? Jag hade nog kunnat amma mycket längre om det inte vore för att vi får sova så dåligt och nu känns det som ett ganska bra val när även Victor sover bättre!
 
 
Btw. I samarbete med Twistshake får ni just nu 20% rabatt på hela sortimentet med kod therezse20.
 
1 josefine:

skriven

åh hur har du lyckats sluta amma? och få han att sova i sin egen säng? kämpar med att få min 10 månaders son sova i sin egen säng-han vägrar och skriker tills jag tar upp honom!

Svar: Vi började med att älsklingen helt enkelt fick lägga honom. Han vaggade honom till han somnade och la då ner honom i sin säng. Detta gjorde han flera nätter i rad. Vaknade han så gjorde han bara om proceduren så vi kapade amningen helt bara sådär. När det gått någon dag och han fortsatte att vakna så fick han komma till vår säng och ligga bredvid mig. Victor var sur i typ 10 minuter men somnade sedan nära mig men såklart inte amma, bara gosa. Så fortsatte det några nätter till och så i förrgår sov han hela natten och även igår i sin säng och nu är han inte intresserad av bröstet längre. :) Jag hoppas så innerligt att det fortsätter såhär för det har varit en rätt kämpig vecka men i sådana fall såååå värt!
therez.se

2 Anonym:

skriven

Ammar fortfarande min 2-åring MYCKET! Tänker mig ett barnstyrt avslut, plutten verkar dock inte alls ha några planer på att sluta, haha!

Svar: Hi hi, det är ju så mysigt med amning! <3
therez.se

3 Heléna:

skriven

Jag ammar Molly fortfarande, hon blev 3 år i dec. Vi slutade amma på natten för ett år sen tror jag men hon vaknar SÅ många gånger på natten fortfarande..

4 Heléna:

skriven

Jag ammar Molly fortfarande, hon blev 3 år i dec. Vi slutade amma på natten för ett år sen tror jag men hon vaknar SÅ många gånger på natten fortfarande..

Svar: De små liven är verkligen så himla olika! Man får helt enkelt försöka hitta en väg som passar för just sin familj. <3
therez.se

5 Sanna Andersson:

skriven

gud jag måste börja vänja av min dotter oxå, det är riktigt jobbigt att hon vill amma och ligga och " snutta " på bröstet på natten ett X antal gånger. Men jag är ensam om att ta fighten att vänja av så jag är lite rädd för vad som komma skall och hur jag ska orka

Svar: Jag förstår det! <3 Hoppas ni hittar ett sätt som passar för dig och lillan.
therez.se

Kommentera här:

Annonsera här »