Powered by Jasper Roberts - Blog

Att hitta sig själv

Oj vad tyst det varit från mig de senaste dagarna! Planerna var att uppdatera en massa från Stockholm men min bärbara dator ville inte alls ta emot någon laddning så den bara stängde av sig hela tiden vilket gjorde att jag helt enkelt bara fick fokusera på mig själv.
 
Vet ni vad? Jag är så otroligt lycklig över att jag kommit så långt som jag faktiskt gjort gällande min depression och det känns extra mycket när de som är nära säger det till en. När jag skulle åka till Stockholm i lördags så försov jag mig. Jag hade helt missat att ställa klockan på rätt dag och dessutom sov barnen längre än de gjort på många månader vilket i kombination inte alls blev bra. Jag vaknade 06.42 och skulle åka 07.00. Sa jag btw att jag inte packat? HA HA! Jag hoppade upp ur sängen och slängde ner saker i väskan samtidigt som jag försökte rodda lite hemma då mina älsklingar skulle åka iväg också. Min älskade man sa då till mig att jag var som en ny människa, som mig själv igen. Hade detta varit för någon månad sedan hade jag nämligen brutit ihop och kurat ihop mig i ett hörn på golvet och gråtit samtidigt som jag skakat som ett asplöv. Men så blev det inte nu utan jag skrattade mest åt att jag varit klumpig och dessutom så naiv att jag skulle packa samma morgon som vi skulle åka. Ha ha! Jag tänkte inte alls på det såsom han gjorde och när han sa det blev jag alldeles varm inombords. Ni anar inte hur mycket det betyder att få höra något sådant när man varit i ett mörker man själv inte såg slutet på. Att ens vän sedan säger att jag fått tillbaka lystern i ögonen och huden fick mig att bli tårögd. ♥ Det är verkligen de bästa kvitton man kan få om att få höra sådant gör att man växer i sig själv varje dag.
 
På något sätt har jag svårt att förstå idag hur jag faktiskt mådde för ett år sedan. Jag hoppas verkligen att alla som befinner sig i en depression tar hjälp eller att någon i dennes närhet kan hjälpa till att få denna person att förstå att den behöver hjälp och att det absolut INTE är något fel i att varken be om hjälp eller ta emot hjälp. Att vara öppen för både samtal och medicinering för att komma på rätt bana igen. Att finna sig själv och finna livsglöden igen. Var rädda om er och de ni älskar! ♥
1 Anjon:

skriven

💕✨💕

Svar: <3
therez.se

2 Marie:

skriven

Så himla härligt att läsa att du mår så bra igen! Vilken resa du gjort! Heja dig!

Svar: Tack rara du! <3
therez.se

3 Malin:

skriven

Skönt att du kommit långt och fått hjälp! Hoppas det fortsätter så :)

Svar: Tack fina du! Jag hoppas det också! <3
therez.se

4 Cdot:

skriven

Va glad man blir av att läsa detta inlägg! :-)

Svar: <3
therez.se

5 Jessica:

skriven

Kan man fråga var du gick och fick hjälpen? för mig känns det viktigt att det är rätt för just mig. Men är lite skeptisk att gå var som helst.

Svar: Jag fick ju hjälp från min BVC-sköterska i första hand då det var henne jag pratade med om detta. Allt gick bara så snabbt då och jag fick tid till psykolog och till läkare på loppet av några dagar. Psykologen hon skickade till mig är specialiserad på just förlossningsdepressioner och hon är helt fantastisk. Är så glad att jag faktiskt vågade mig dit och lita på henne. <3
therez.se

6 Sanna:

skriven

Det märks på ditt sätt att skriva i bloggen med. Då menar jag inte rent konkret att du skriver att du mår bättre utan något har förändrats. Mellan raderna märks det att du mår mycket bättre. Jag hade rejäl ångest under småbarnsåren. Hade diverse olika fysiska symptom med hjärta och jag var väldigt nära en total utbrändhet. Jag led även av hypokondri till följd av mina fysiska symptom med hjärta mm. Idag 5 år senare mår jag väldigt bra. Jag känner mig lycklig för det mesta och har helt lagt ner kraven på mig själv och att behöva vara perfekt.. Härligt att höra att du mår bättre ❤ Du är inte ensam. Detta är så vanligt men gömt. Vi hejar på dig och finns här dåliga dagar med. Kram!

Kommentera här:

Annonsera här »