Powered by Jasper Roberts - Blog

Att planera övervåningen | Villa Nybro

Jag har fått frågan om jag inte kan berätta lite mer hur vi tänker inreda övervåningen och visst kan jag det! Ingenting är helt bestämt ännu men lite såhär tänker vi. Jag valde ett lång och smalt fönster där WIC skall vara redan vid produktion eftersom jag ville att vårt sovrum skulle bli lite större och WIC lite mindre. Egentligen var det ett brett fönster där från början men då skulle man få en väldigt liten WIC eller så skulle man behöva göra den lika stor som sovrummet eftersom fönstret annars skulle ta för mycket plats. Tror det kommer bli så bra när det är klart, eller jag hoppas det i alla fall. Man har ju som en färdig tanke i huvudet men det är så svårt ändå, ha ha!
Sedan tänkte vi ta tillvara på kattvindarna där det går och bygga in förvaring. I vår WIC tror jag det kommer bli grymt då det lämnar mer golvutrymme genom det. I allrummet som blir i mitten hade jag också velat ha något liknande med takstolarna synliga men vi har så tätt mellan dem för att vi bor i Norrland och de ska vara extra tåliga pga belastning när det kommer mycket snö. Här ovan har jag sparat lite inspirationsbilder på mina tankar men jag kommer dessvärre inte ihåg var jag hittat dem så vet ni det så hör gärna av er så länkar jag eller tar bort dem om ni som äger dem inte vill att jag visar dem här. ♥
 
Det är så himla spännande och jag längtar verkligen till vi kan börja hugga in där! Jag tar självklart med er i detta om ni tycker det är roligt. Nu är det dock dags att gå och sussa. Har galet ont i huvudet ikväll så det är nog inte så smart att sitta så mycket mer framför denna skärm!
1 Josefine:

skriven

Det kommer bli så bra!

Svar: 😊
therez.se

2 Anonym:

skriven

Jättekul att se! Vi tänker oss WIC i rummet bredvid badrummet. Rum åt barnen där ni tänkt ha ert sovrum+WIC (vi har endast smalt fönster vid badrummet) och sen ett sovrum till oss i vinkeln. Tänker att när barnen är större flyttar vi ner till sovrummet nere igen och då kan barnen ha umgängesrum i vinkeln och ha kompisar sova över mm. Men så mkt beslut att ta och tänka på! Hade snickare här igår och tittade på det och så ska bygger börja om en månad ca, så spännande!

Svar: Låter ju toppen! Hade först tanken på det också men jag vill så gärna ha WIC i anslutning till sovrummet så jag hoppas detta blir bra. Hade egentligen såhär i efterhand velat ta upp en extra gång från vinkelrummet då jag sett när jag varit uppe att det skulle vara möjligt och ha det som vårt sovrum och WIC där vårt sovrum är utritat nu men då har vi satt fönstret på fel sida så vi får hålla fast vid första tanken, ha ha! Vi skall börja skicka lite offertförfrågningar nu och så hoppas jag att vi snart också kan påbörja övervåningen! :)
therez.se

3 Sanna:

skriven

Ja hjälp så mkt det är att tänka på, sånt man inte kan som luftspalt, vilken isolering man ska välja osv. Vi har snickare som ska fixa isoleringen och sen ska vi göra resten av jobbet själva med innerväggar. Blir ju dock firma på VVS, el och badrum. Ser redan pengarna flyga iväg!!

Svar: Ja jisses, ha ha! Vi har väl tänkt lite samma sak. Leja bort ventilation/luftspalt och isolering (vi kommer ha sådan där "sprutisolering"). Efter det gör vi det mesta själv och badrummet har vi sådan tur att vi har hjälp av en familjemedlem som jobbar med sådant och kan hjälpa oss. :)
therez.se

4 Sanna:

skriven

Ja hjälp så mkt det är att tänka på, sånt man inte kan som luftspalt, vilken isolering man ska välja osv. Vi har snickare som ska fixa isoleringen och sen ska vi göra resten av jobbet själva med innerväggar. Blir ju dock firma på VVS, el och badrum. Ser redan pengarna flyga iväg!!

5 Sanna:

skriven

Ja sprutisolering blir det men går ju välja olika material på det med. Mineralull, cellulosa osv... Så mkt val! Sen ska vi ha takstolarna framme i allrummet tänkte vi och då blir det lite extra att tänka på där. Hjälp! Ser fram emot när det är klart. Behöver verkligen mer förvaring!

Kommentera här:

Annonsera här »