Powered by Jasper Roberts - Blog

Oreo cheesecake

Botten 100 g rumstempererat smör • 300 g Oreokakor
Fyllning • 12 st gelatinblad eller gelatinpulver (12 st blad motsvarar 18 g pulver) 2 1/2 dl vispgrädde 900 g rumstempererat naturell färskost • 250 g florsocker 100 g blåbär 100 g hallon Vaniljpulver
Dekoration Oreokakor
Måste dela med mig av ett recept på en magiskt god cheesecake som jag verkligen rekommenderar er att testa! Jag bjöd familjen på den när vi firade Juni på sin födelsedag! Btw, tycker ni det är roligt när jag delar med mig av recept och sådant som jag testat?
 
 
Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kakorna fint i en mixer.  Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked eller tryck med botten av ett glas för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
 
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min. Häll 1,5 dl av grädden (för 1 tårta) i en kastrull och värm försiktigt på spisen. Krama ur gelatinbladen, lägg dem ett och ett i grädden och smält dem. Låt svalna. Vispa resten av grädden tills den är tjock. Lägg rumstempererad färskost i en skål och rör slät med en gaffel. Häll ned den vispade grädden, vaniljpulvret och florsockret i färskosten och blanda väl. Tillsätt gelatingrädden. Fördela smeten jämt i tre olika bunkar. Blanda en med blåbär, en med hallon och en med vaniljpulver. Häll vaniljsmeten i botten och låt stelna ca 2 timmar i kylen. Under tiden, ställ de övriga bunkarna i kylen. Rör om i bunkarna då och då så att smeten inte stelnar. Efter två timmar häller du på hallonsmeten i formen och låter den stelna ca 2 timmar. Rör om i blåbärssmeten så att den blir smidig igen, ifall den stelnat, och häll den på hallonsmeten. Låt kakan sätta sig i minst 4 timmar i kylen. Dekorera sedan kakan med halva oreokakor vid servering.
1 Caroline:

skriven

Den ser jättegod ut. :)

2 Anna:

skriven

Ja, gärna! Dvs dela med dig av recept och pyssel, du är ju jätteduktig ser man på allt fint du bakar till barnens kalas! 👍🙂

Svar: Vad roligt att du tycker det! Jag älskar att baka och dona så då ska jag dela med mig mer av det. :)
therez.se

Kommentera här:

Annonsera här »