Powered by Jasper Roberts - Blog

En söndag och lite förskoleångest

Helgen lider mot sitt slut och jag har haft en fin helg tillsammans med min älskade lilla familj. ♥ Sitter och tänker på hur snabbt allt går och det är så skrämmande på något vis. På tisdag börjar Victor inskolning på förskolan och Juni får börja vara där längre dagar än 15h i veckan som hon gått nu i ett år. Om två veckor kommer mina små att gå på förskola på "heltid" och det känns i hjärtat att inte få vara med dem lika mycket som tidigare. Är dock otroligt glad och tacksam att det löste sig angående förskoleplatsen och att de skall få gå på samma avdelning. Har försökt att rodda med mitt schema och älsklingen så att barnen inte behöver vara där längre dagar än vad vi jobbar och dessutom skall de få vara hemma en dag extra varje vecka. Jag tvivlar inte på att de inte kommer trivas där men jag är som jag är. Hur har ni känt när era barn började på förskolan? Kändes det bra? Gick inskolningen bra? Juni´s inskolning för ett år sedan gick jättebra och jag tvivlar inte på att Victor´s kommer gå sämre. Han är ju i stort sett redan inskolad eftersom han följt med alla gånger vi lämnat och hämtat Juni på sina 15h/v. Han har liksom alltid sprungit rakt in och velat stanna. Vet inte om det är därför det känns lite extra i mammahjärtat, ha ha! Att de liksom har det så bra att de inte blivit ledsen när man gått. Det är som tudelat det där. Jag är ju JÄTTEGLAD att de är glada och mår bra på sin förskola men som sagt... mammahjärtat eller (egoistiskt tänkt). He he.
 
Vet ni vad älskade Juni sa ikväll när jag nattade henne? Jag berättade att det bara var en dag kvar nu till hon skulle få gå på förskolan igen efter julledigheten och att Victor också skall följa med och då säger hon detta:
 
-"Mamma, jag lovar att jag skall ta hand om Victor"
 
Det är ju så att hjärtat smälter. Älskade fina unge! Hon går en på nerverna med hennes trots just nu men alltså det finns så mycket gott och fint i den lilla människan. ♥ Jag srev genast upp detta i vår lilla "kom-ihåg-bok". Nej nu skall jag fixa lite här hemma och ladda inför en arbetsdag i morgon. 
1 A:

skriven

Har också en inskolning att gå igenom för den yngsta. Förstår heelt den där ångesten Vi hade tur att få plats där storasyster går och det gör saken väldigt mycket bättre! Inte lätt att få plats nära hemmet när man bor utanför Umeå. Hade varit hemskt att behöva ha ett barnangekica i stöcke och ett annat inne i stan.

Svar: Ja fy så hemskt! Vi fick först ingen plats åt Victor och de funderade om vi skulle få en plats en bit bort och jag blev alldeles kallsvettig men som tur var så ordnade det sig och vi är så lyckliga för det!
therez.se

Kommentera här:

Annonsera här »