Powered by Jasper Roberts - Blog

Recept äggfri "regnbågstårta"

* Inlägget är en annons/reklam för Cellbes* | Innehåller annonslänkar
Photo ↑ : Annawii
 
Några har frågat och här kommer receptet på tårtan från Victor´s 2-årskalas! Jag älskar kombinationen av lagrena i tårtan då hallongrädden gör tårtan lite "syrlig" och inte så sliskig! Glasscremen är också lovely så testa testa! Den påminner lite om den kräm som är i glasswinerbröd. Jag rekommenderar dem båda! Glasscremen använde jag även att fodra tårtan med innan jag la på sugarpasten! Btw så hittar ni det urfina tårtfatet* hos Cellebs för endast 179kr om ni också är suen på ett!
 
TÅRTBOTTEN
• 4 dl vetemjöl
• 2 dl socker
• 1 tsk vaniljpulver
• 3 tsk bakpulver
• 2 ½ dl mjölk
• 50 gr smör
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och hälli mjölken. Blanda i mjölkblandningen i de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Om du vill ha olika färger på botten så dela upp smeten i två bunkar och tillsätt karamellfärg efter eget tycke. Grädda längst ner i ugnen på 175° ca 40-50minuter (har du delat upp smeten så blir den klar lite snabbare än så). Testa med en sticka för att avgöra om den är klar. Tårtbottnarna kan man göra någon dag innan om man vill. Se bara till att plasta in den ordentligt.
 
 Glasscreme (lager 1)
• 3 dl grädde
• 1 påse marsanpulver
 
Blanda marsanpulver med 2 dl vatten och ställ in i kylskåpet medan du vispar grädden. Rör ner marsanblandningen i grädden och ställ tillbaka den i kylskåpet en stund innan du använder den.
 
 
Hallongrädde (lager 2)
• 3 dl grädde
• 4 gelatinblad
• 0,5 dl strösocker
• 1 msk vatten
• 250 gr frysta hallon
 
Koka upp hallon, socker och vatten och mosa hallonen till du får en hallonsås. Lägg gelatinbladen i vatten några minuter, ta upp och krama ur vattnet, blanda sedan ner dem i den varma hallonsåsen. Se till att röra om noga så gelatinet fördelas ordentligt. Häll över hallonblandningen från kastrullen till en skål och låt svalna medan du vispar grädden. När hallonsåsen är sval och grädden vispad så vänder du ner hallonsåsen i grädden och rör försiktigt. Ställ moussen i kylskåpet och rör om då och då. När den är fast och konsistensen känns bra är det bara att fylla tårtan.
1 Hanna Karlsson:

skriven

Vad god tårtan låter!

2 emma:

skriven

vad fin den är!

Kommentera här:

Annonsera här »