Recept - Red velvet cupcakes
Förlåt att det dröjt så länge, men här kommer iallafall receptet på de smarriga cupcakesen som jag gjorde till min cocktailfest för någon vecka sedan.
Red velvet cupcake
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk äppelcidervinäger
2/3 tsk salt
3 3/4 dl mjöl
2/3 tsk äppelcidervinäger
2/3 tsk bikarbonat
Blanda mjölken med 2/3 msk äppelcidervinäger och låt stå i 5-10 minuter. Rör smör och socker till en mjuk kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda kakao, karamellfärg och vaniljsocker ordentligt och häll det lite i taget i äggsmeten och vispa noga. Häll i mjölkblandningen och därefter salt och mjöl och rör till allt gått ihop. Blanda äppelcidervinäger med bikarbonat och tillsätt det i smeten, blanda till en jämn och slät smet. Ställ pappersformar på en muffinsplåt och fördela smeten i formarna, den räcker till ca 14-16 cupcakes. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt sedan svalna på galler.
Wipped cream cheese frosting
300 gr cream cheese
3 dl grädde
1 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker
Vispa grädden i en stor skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljextrakt i en annan skål. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Känns den för lös, ställ in den i kylskåpet en stund. Garnera dina cupcakes med denna frosting och låt sedan fantasin flöda. Jag valde silverpärlor som dekoration på detta.
skriven
Ska det verkligen vara 45 ml hushållsfärg? Inte 4,5 ml?