Powered by Jasper Roberts - Blog

En trött mammi och skärmtid

Usch vad jag känner mig hängig idag. Förkyld, nära till mirgän och bara allmänt trött. Det är en sak som är rätt jobbigt när man har två busiga barn som inte alls har lust att ta det lungt när mamman är lite dålig, ha ha. Idag har vi i alla fall varit på IKEA och köpt lite nya ramar och Juni handlade några Shopkins på Toy´s ´r us för sina pengar och därefter åt vi lunch där innan vi rullade vidarei på ett litet äventyr och besökte tre olika lekparker i centrala Umeå. Det tyckte både Juni och Victor var superroligt! Nu har vi landat här hemma och barnen får lite skärmtid medan jag fixar lite datagrejor och snart skall göra middag.
 
Pratade faktiskt med Anna idag om just skärmtid. Jag känner mig så dålig ibland när jag låter barnen sitta och kolla på iPaden, telefonen eller tv´n men alltså leker ni alltid med era barn? Den bilden tycker jag målas upp ganska hårt och vissa klankar ner på föräldrar som låter sina barn ha skärmtid. Jag kan känna att det kan vara bra för både föräldrar och barn att bara få varva ner en stund. Hur gör ni? Låter ni era barn ha skärmtid då och då eller är ni stenhårda? Vad gör ni istället?
1 Anonym:

skriven

Mina barn får ha skärmtid, till en viss gräns. Det kan variera från dag till dag. Jag leker sällan med dem, de klarar att leka själva eller med varann eller med kompisar. Tycker det allmänt är ett himla daltande med barnen nuförtiden, barn kan roa sig själva utan vuxna tätt bredvid sig hela tiden. Sen finns vi ju alltid om det är nåt men barnens fantasi och påhittighet utvecklas nog bättre när de leker utan mig. Kan tillägga att mina barn är 4 o 7 år.

2 Malin:

skriven

Jag har en 1 årig son, och han får skärmtid i form av youtube klipp som vi visar på TVn. Han älskar att dansa till latinamerikansk musik. Han är ju för liten för att förstå grejen med filmer, mobiler osv. Men för oss är det en hjälp med dessa klipp, framförallt när han är lite grinig eller ledsen, för då kan han verkligen bli på bättre humör tack vare klippen! :)
Jag tycker att tanken är fin med att det ska vara så mycket tid bortanför skärmar som möjligt, men to be honest så gillar jag själv att slappa framför en tv serie och kollar mobilen lite väl ofta, så jag förstår att skärmtid ändå blir en självklarhet för barn från tidig ålder.

3 Kristina:

skriven

Mina barn har skärmtid, vi lever i en tid där skärmarna faktiskt lär barnen nåt. Finns ju massor av spel där de får leka med rim och lära sig färger/former. Ha inte dåligt samvete, finns ingen mamma i världen som orkar hela tiden ( isf ljuger dom 😂)

Kommentera här:

Annonsera här »