Powered by Jasper Roberts - Blog

Svår tid

Hej torsdag. Har en ganska lugn dag på agendan och hela denna veckan är rätt lugn för mig jobbmässigt. Det är nog många som känner av vad som händer i Sverige och runtom i världen. Oron, ovissheten och ja, allt därtill. Jag börjar också känna mig orolig. Egentligen inte för själva viruset då jag och mina nära och kära är friska och inte i någon riskgrupp utan helt enkelt vad det gör med allt runtomkring oss.
 
Som egenföretagare känner jag av detta och jag kan bara tänka mig hur det är för andra företag, t.ex fysiska butiker och restauranger. Det jag egentligen vill säga med detta är att vi som är friska och inte i riskgruppen måste fortsätta leva om vi skall ha något kvar när detta har blåst förbi. Stöd era lokala företag så gott det bara går, köp lokalproducerat. Planera in att semestra i Sverige i sommar och vågar ni inte gå ut på restaurang just nu så beställ take-away! Tvätta era händer noga med tvål och vatten och sprita dem då och då. Nys och hosta alltid tätt i armvecket och är du sjuk så stannar du självklart hemma. Egentligen borde detta alltid vara prioriterat men just nu är allt detta extra extra viktigt.
 
Tillsammans kommer vi att fixa det här, men glöm inte bort att vi måste fortsätta leva. ♥
1 Anna:

skriven

Jag är själv också orolig för hur detta kommer påverka alla företag i Sverige. Känns helt overkligt.

2 Wilma:

skriven

Jag börjar också tycka att det känns jobbigt nu

3 Fia:

skriven

Undrar när det ballar ur i Sverige också

4 Klara:

skriven

jag tycker att folk borde ta detta på större allvar och stanna hemma. Varje gång man är i affären går där folk som nyser och hostar, va fan liksom?

5 Hanna Karlsson:

skriven

Jag är inte heller rädd för viruset, däremot är jag rädd för vad det gör med samhället. Den ekonomiska kollaps som blir kommer ha konsekvenser under en längre tid än vad viruset kommer ha. Det är vad jag tror iallafall.

Och till Klara här ovan: Det är inte säkert att personerna hostar och nyser på grund av viruset. Det kan lika gärna vara astma, allergi och andra sjukdomar. Visst finns det puckon men vi bör inte vara så snabba med att döma. Majoriteten av människorna gör ämdå det de kan. Det ser man ju framförallt på alla tomma butiker och köpcentra att människor till stor del ändå följer rekommendationerna.

Kommentera här:

Annonsera här »